Начин на приготвяне
Направете палачинки по любимата ви рецепта.
Спрямо техния брой преценете и колко месо ще ви трябва да плънката.
Загрейте масло и запържете скълцания ситно лук с месото /мляно или скълцано ситно/.
Сварете предварително яйцата и накрая ги надробете в готовата плънка.
Вземете палачинка, в средата сложете от плънката, подгънете краищата от двете страни и от третата започнете да завивате на руло. Четвъртия край намажете с белтък и залепете палачинката.
Подреждайте пирожките в подмазнена тава една до друга, поръсете отгоре с масло и запечете в загрята фурна за около 10 минути.
Пирожките от палачинки са готови.
Източник: Петстотинъ деветдесеть и деветь най-нови и изпитани готварски рецепти, 1940 г.