Начин на приготвяне
От продуктите за блатовете се приготвят два блата, както следва:
За 1-ви блат - 90 г захар и 3 жълтъка се разбиват на пяна, прибавят се размекнатият шоколад, смлените орехи и разбитите на сняг три белтъка.
За 2-ри блат - 90 г захар се разбиват с 3 жълтъка, прибавят се смлените бадеми и твърдият сняг на 3 белтъка.
Блатовете се пекат във форми, застлани с хартия за печене, на умерена температура.
Изстиналите блатове се разрязват хоризонтално всяка на 2 части. Друг вариант е, да се изпекат по 2 кори от тесто, за да се избегне рязането.
Кремът се приготвя по следния начин: от 3 яйца, 200 г захар, 200 г мляко и ванилия се сварява гъста маса. Когато изстине, се разбива с 200 г масло. Кремът се раздела на две части и едната се смесва с размекнатия шоколад.
Шоколадовата торта се оформя по следния начин: блатът, изпечен от шоколадовото тесто, се намазва с половината от шоколадовия крем.
Покрива се с блатът, изпечен от бадемовото тесто, и се намазва с половината от ваниловия крем. В същия ред се поставят останалите блатове и кремът.
Отстрани тортата се покрива с шоколадов крем, а отгоре се посипва с настърган шоколад.
Тортата Ева е готова.