Начин на приготвяне
В купа сипваме брашното и оформяме кладенче. Сипва се хладка вода, кисело мляко, сухата мая, сол, захар, олио, яйцето и мека свинска мас. Разбърква се с вилица добре, после се замесва средно меко тесто, може леко да лепне.
Покрива се с фолио и оставям е на топло да втаса 40 минути.
Разточва се кръгла кора, намазва се леко с олио и в средата се поставя плънката от натрошено сирене - аз ползвах извара, настърган кашкавал, нарязан ситно бекон и щипка шарена сол.
Краищата се събират в центъра като бохча, обръща се с гладката част нагоре и поставяме в тава с диаметър 30 см, намазана с 1 с.л. олио.
С намазнени пръсти се притиска да се оформи тънка питка. На няколко места се набожда с дръжката на малка лъжичка и поръсваме малко чубрица и шарена сол.
Печем в загрята фурна 180°C около 25-30 минути. Изважда се, намазваме с малко масло и отново поръсваме шарена сол.
Опитайте няма да съжалявате, вкусът на този селски хляб е уникален!
Селският хляб с вкусна плънка е готов.