Фъстъчен дип

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Фъстъчен дип
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
2
"Когато се съберете с приятели, мезетата са от значение, а този дип е наистина универсален"

Необходими Продукти

  • фъстъци - 200 г печени, неосолени
  • кисело мляко - 250 г
  • соев сос - 2 с.л.
  • кромид лук - 80 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фъстъчките обелете от люспите, ако имат такива. Поставете ги в блендер и към тях прибавете киселото мляко, лука на парченца, соевия сос и червения пипер.

Включете всичко да се смели на висока скорост.

Тъй като сместа ще полепне по стените на съда, трябва да спрете, когато чуете, че блендерът мели напразно (познава се по звука) и да избутате фъстъчената смес отново до дъното на съда.

Включете отново и продължете меленето, докато се получи възможно най- гладка смес с много ситни парченца от ядките.

Готовия дип може да посолите допълнително, ако желаете и да разбъркате.

Поднесете разядката в компания с начос, крекери, препечени филийки или хрупкави солети или гризини.

Добър апетит.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: