Начин на приготвяне
Яйцата и захарта разбиваме добре. Прибавяме олиото и разбъркваме. Содата разтваряме в млякото да шупне и прибавяме към яйчената смес. Бакпулвера смесваме с брашното и добавяме към останалите съставки.
Месим до получаването на меко тесто. Откъсваме топче от тестото, с големина на голям орех. Разплескваме го в дланта си и поставяме малко от фъстъчения крем. Завиваме добре.
Всяко топче топваме от едната страна в кристална захар и редим в намазнена тавичка (или постлана с хартия за печене) със захарта нагоре. Печем на 180 градуса до готовност (да се зачервят приятно).
П.П. Плънката може да се замени с мармалад, орехи или парче локум. Може да се направят и без плънка. Идеални са за закуска с чаша прясно мляко.