Телешко с картофи и бира

Петя ТосковаПетя Тоскова
Помощник Готвач
829682871
Телешко с картофи и бира
Снимка: Петя Тоскова
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Защото в Кулинарната Библия е казано - Ястията, приготвени с бира, са най-вкусни, поднесени с бира"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 700 г
  • картофи - 800 г
  • гъби - 250 г
  • моркови - 3 бр.
  • лук - 1 глава (кромид)
  • целина - 4 стебла
  • брашно - 2 с.л.
  • пипер меланж
  • сол
  • зеленчуков бульон - 2 бр.
  • кориандър
  • чубрица
  • бира - 1 ч.ч.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме брашното с малко сол и пипер в купа и добавяме телешкото месо, нарязано на кубчета, и разбъркваме хубаво, така че да се покрие много добре.

В тенджерка с нагорещено олио запържваме месото до покафеняване.

Сгорещете олио и запържете целината, лука (филийки), моркова, гъбите (филийки) и картофите, които сме нарязали на кубчета, за 5-10 мин. Добавяме доматеното пюре и разбъркваме.

Добавяме бирата, а след това и зеленчуковите бульончета, разтворени в 2 чаши топла вода. Оставяме да заври и добавяме месото. Овкусяваме с подправките.

Покриваме и оставяме да къкри за 1 час. След това сваляме капака и оставете да къкри за още половин час или до омекване.

Поръсваме телешкото задушено с нарязан магданоз.

Телешкото с картофи и бира е готово!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: