Начин на приготвяне
Слагаме брашното с малко сол и пипер в купа и добавяме телешкото месо, нарязано на кубчета, и разбъркваме хубаво, така че да се покрие много добре.
В тенджерка с нагорещено олио запържваме месото до покафеняване.
Сгорещете олио и запържете целината, лука (филийки), моркова, гъбите (филийки) и картофите, които сме нарязали на кубчета, за 5-10 мин. Добавяме доматеното пюре и разбъркваме.
Добавяме бирата, а след това и зеленчуковите бульончета, разтворени в 2 чаши топла вода. Оставяме да заври и добавяме месото. Овкусяваме с подправките.
Покриваме и оставяме да къкри за 1 час. След това сваляме капака и оставете да къкри за още половин час или до омекване.
Поръсваме телешкото задушено с нарязан магданоз.
Телешкото с картофи и бира е готово!