Сос от лук

Rositsa IvanovaRositsa IvanovaДарт Вейдър2887366
12/07/2018
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо230
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скълцайте ситно главите лук и сложете да се запържи в маслото, докато добие червеникав цвят - не трябва да остава бял.

Поръсете брашното, разбъркайте и залейте с бульон - колкото е необходимо.

Бъркайте и изчакайте да кипне.

Овкусете със сол, бучка захар и изцедете сока на 1/2 лимон.

Поднесете в сосиера.

Източник: Петстотинъ деветдесеть и деветь най-нови и изпитани готварски рецепти, 1940 г.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Геновева
Геновева
18.01.2019 15:04
Страхотен сос Вие за какво най- често го използвате?
0
0