Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Прясно зеле със свинско на фурна

Прясно зеле със свинско на фурна

Теодора  Иванова КаменоваТеодора Иванова Каменова
Помощник Готвач
534954181
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Ако и вие обичате зеленце, това още повече ще ви се хареса"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • зеле - 1 кг
  • моркови - 1 бр
  • домати - 1 голям
  • оцет - 4 с л
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • индийско орехче - 1 щипка, по желание
  • олио - около 10 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме зелката и в тавата, в която ще готвим, я смачкваме със сол, поливаме с 4 с.л. оцет, 4 с.л. олио, слагаме чер пипер и червен пипер според вкуса, нарязания на дребно обелен домат и хубаво разбъркваме. Оставяме за около 30 минути.

През това време измиваме, подсушаваме, нарязваме на хапки свинското месо и го слагаме да се запържи от всички страни, като разбъркваме. Щом добие златист цвят, доливаме с 2-3 ч.ч. вода и оставяме, за да поври около 20 минути, като добавяме и нарязания морков.

Щом месото поомекне, изсипваме всичко в тавата при зелето, разбъркваме и поставяме във фурната на долен реотан, за да се готви около 40-50 минути.

Но времето зависи от това колко крехко е зелето, защото за месото е достатъчно. Малко преди да стане готово, може да включите и горен реотан, за да се запече. Но това е по желание, както и добавянето на смляно индийско орехче - една щипка за разкош.

Това е рецепта за готвенето на прясно зеле за тези, които не обичат да сладни яденето, а прясното зеле има този вкус!

Ако рецептата ти харесва, опитай и предложенията ни за вкусно постно зеле, зеле на фурна или прясно зеле с домати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Здравейте, рецечтата е страхотна. Така сготвено, всички в къщи го ядат, иначе не го кусваха. Благодаря Ви за вкусотийката!
22.02.2023 09:49
2
1
Христо Славейков
Христо Славейков
Класика в жанра!
06.02.2023 21:23
1
Анонимен
Анонимен
Мдааа, аз помня дафинов лист, тук индийско орехче за разкош... И, ако исках вкус на оцет, щях да си го направя с кисело зеле...
01.11.2022 17:43
4
3
Йозлям Кадирова
Йозлям Кадирова
Страхотно. Бързо и вкусно.
13.07.2018 11:35
3
1
Покажи всички подкоментари