Начин на приготвяне
Нарязваме зелката и в тавата, в която ще готвим, я смачкваме със сол, поливаме с 4 с.л. оцет, 4 с.л. олио, слагаме чер пипер и червен пипер според вкуса, нарязания на дребно обелен домат и хубаво разбъркваме. Оставяме за около 30 минути.
През това време измиваме, подсушаваме, нарязваме на хапки свинското месо и го слагаме да се запържи от всички страни, като разбъркваме. Щом добие златист цвят, доливаме с 2-3 ч.ч. вода и оставяме, за да поври около 20 минути, като добавяме и нарязания морков.
Щом месото поомекне, изсипваме всичко в тавата при зелето, разбъркваме и поставяме във фурната на долен реотан, за да се готви около 40-50 минути.
Но времето зависи от това колко крехко е зелето, защото за месото е достатъчно. Малко преди да стане готово, може да включите и горен реотан, за да се запече. Но това е по желание, както и добавянето на смляно индийско орехче - една щипка за разкош.
Това е рецепта за готвенето на прясно зеле за тези, които не обичат да сладни яденето, а прясното зеле има този вкус!
Ако рецептата ти харесва, опитай и предложенията ни за вкусно постно зеле, зеле на фурна или прясно зеле с домати.
Коментари