Руски квас от сухари

Rositsa IvanovaRositsa IvanovaДарт Вейдър36697163
13/07/2018
"Домашен квас или още за Изкуството да правиш алкохол от почти всичко "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо278
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • сухари - 1 и 1/2 черни, ръжени
  • гореща вода - 12 л
  • захар - 2 - 3 кг
  • суха мая - 1 лъжица
  • брашно - 1 лъжица
  • стафиди - 2 - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ръжените сухари изсипете в каче или голям съд и ги залейте с кипящата вода. Изчакайте сместа да изстине до хладко и прецедете водата през тюлбен, без да изстисквате.

Добавете 2-3 кг захар. Отлейте 1 ч.ч. от течността и в нея разтворете маята с брашното. Сипете кашата обратно при водата и оставете качето 12 часа на топло да втаса.

След това разпределете сместа в бутилки и във всяка пуснете по 2-3 стафидки. Запушете бутилките добре и оставете за още 2-3 часа на топло, след което ги сложете в лед.

Източник: Петстотинъ деветдесеть и деветь най-нови и изпитани готварски рецепти, 1940 г.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар