Мисо супа с оризово фиде

Рая АндоноваРая АндоноваГотвач39335335
14/07/2018
"Екзотични вкусни предложения за вегани и не само - мисо супа с оризово фиде "
Приготвяне5 мин.
Готвене30 мин.
Общо35 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо849
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на лентички или на ситно, а моркова - на пръчици. Гъбите се почистват и нарязват на филийки.

В тенджера се слагат 6 ч.ч. вода и зеленчуците. Оставя се да заври.

Отделно се слага да заври вода за оризовото фиде - 2 ч.ч. Когато заври, се намаля котлонът, добавя си фидето и се готви 3-4 минути с разбъркване от време на време.

Сваля се от котлона, отцежда се, измива се с ледена вода, отцежда се отново и се оставя настрана похлупено.

Когато водата със зеленчуците е завряла, се добавя зеленчуковият бульон. Намаля се котлонът и се оставя, докато зеленчуците омекнат.

След като това стане, се нарязва тофуто на кубчета и се прибавя в тенджерата.

Взима се половин чаша от бульона и в него се разбърква мисо пастата. Когато вече няма бучки, се добавя в супата. Готви се още около 5 минути, считано от слагането на тофуто.

Накрая се добавя норито, нарязано на къси лентички и се оставя за още 2 минути да омекнат.

При сервиране се слага от оризовото фиде, след което се налива от супата отгоре му.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар