Начин на приготвяне
В дълбока тенджера се слагат 2 л. вода, която се завира.
Оризовите пликчета се слагат във врящата вода.
Прибавя се сушеният лук и сол. Вари се 20 мин. под капак.
След като се свари, пликчета ориз се изваждат от водата.
Оризът се изсипва в съд, като пликчета се разрязват.
В тиган с незалепващо покритие се слага зехтин, който се загрява на средна температура. Прибавя се фидето, което се начупва.
След като фидето се запържи, се прибавя оризът. Разбърква се много добре.
Прибавят се яйцата и се разбърква до пълното изпържване на яйцата. Прибавя се магданозът, който е ситно нарязан, и солта.
Разбърква се много добре и оризът на тиган се сваля от огъня.
Оризът с яйце, оризово фиде и магданоз е готов.
Коментари
какви са точните количества на ориза и оризовото фиде?