Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на тиган»Ориз с яйце, оризово фиде и магданоз

Ориз с яйце, оризово фиде и магданоз

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Ориз с яйце, оризово фиде и магданоз
Снимка: Мария Божилова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Малко по-различно ястие с ориз, което обаче сме убедени, че ще включите в списъка с любими рецепти"

Необходими Продукти

  • ориз - 2 бр. пликчета (250 г)
  • яйца - 4 бр.
  • оризово фиде - 1/2 дълъг сноп (75 г)
  • сушен лук - 2 с.л.
  • магданоз - 1 бр. връзка
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока тенджера се слагат 2 л. вода, която се завира.

Оризовите пликчета се слагат във врящата вода.

Прибавя се сушеният лук и сол. Вари се 20 мин. под капак.

След като се свари, пликчета ориз се изваждат от водата.

Оризът се изсипва в съд, като пликчета се разрязват.

В тиган с незалепващо покритие се слага зехтин, който се загрява на средна температура. Прибавя се фидето, което се начупва.

След като фидето се запържи, се прибавя оризът. Разбърква се много добре.

Прибавят се яйцата и се разбърква до пълното изпържване на яйцата. Прибавя се магданозът, който е ситно нарязан, и солта.

Разбърква се много добре и оризът на тиган се сваля от огъня.

Оризът с яйце, оризово фиде и магданоз е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Admin
Admin
Привет,
какви са точните количества на ориза и оризовото фиде?
30.08.2022 10:48
1
Покажи всички подкоментари