Начин на приготвяне
Лукът се нарязва на лентички или на ситно, а моркова - на пръчици. Гъбите се почистват и нарязват на филийки.
В тенджера се слагат 6 ч.ч. вода и зеленчуците. Оставя се да заври.
Отделно се слага да заври вода за оризовото фиде - 2 ч.ч. Когато заври, се намаля котлонът, добавя си фидето и се готви 3-4 минути с разбъркване от време на време.
Сваля се от котлона, отцежда се, измива се с ледена вода, отцежда се отново и се оставя настрана похлупено.
Когато водата със зеленчуците е завряла, се добавя зеленчуковият бульон. Намаля се котлонът и се оставя, докато зеленчуците омекнат.
След като това стане, се нарязва тофуто на кубчета и се прибавя в тенджерата.
Взима се половин чаша от бульона и в него се разбърква мисо пастата. Когато вече няма бучки, се добавя в супата. Готви се още около 5 минути, считано от слагането на тофуто.
Накрая се добавя норито, нарязано на къси лентички и се оставя за още 2 минути да омекнат.
При сервиране на зеленчуковата супа се слага от оризовото фиде, след което се налива от супата отгоре му.
Мисо супата с оризово фиде е готова.