Домашен сладолед с пъпеш

Албена АсеноваАлбена АсеноваМастър Шеф67876121525
14/07/2018
"Лято, море и домашен сладолед с пъпеш - така си представяме пълното щастие "
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 545
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • пъпеш - 300 г
  • яйца - 3 бр. само жълтъците
  • захар - 6 с.л.
  • прясно мляко - 250 мл
  • течна сметана - 200 мл подсладена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пъпешът се нарязва на парчета и се пасира на гладка каша.

В подходяща купа се разбиват жълтъците със захарта. Към тях на струйка се прибавя охладеното мляко.

Отделно се разбива сметаната на пухкав крем. Към разбитите жълтъци на порции се прибавят сметаната и пасираният пъпеш.

Продуктите се объркват внимателно, след което се изсипват в машина за домашен сладолед.

Сместа може да се присипе нараво в купа и да се сложи във фризера, за да се охлади.

Готовият сладолед се гарнира с топчета пъпеш или други плодове по желание.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар