Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювечета»Гювечета с патладжан и сирена

Гювечета с патладжан и сирена

Гювечета с патладжан и сирена
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Вадете гювеча, защото ще искате да изпробвате тази вкусотия още сега"

Необходими Продукти

  • патладжани - 5 бр.
  • лук - 1 бр. стар
  • домати - 2 бр.
  • фета - 150 г
  • овче сирене - 100 г
  • краве сирене - 150 г (може и биволско)
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжана на колелца и поръсете със сол. Оставете го да си пусне черната вода, след което отцедете, оваляйте в брашно и изпържете съвсем леко.

Може да го направите и във фритюрник - просто да не е суров патладжанът.

Нарежете сирената на кубчета, а доматите и лука - на ивици.

На дъното на всяко гювече сложете по малко олио или зехтин.

Напълнете гювечетата, като редите патладжан, сирена, домат, лук и така всички.

Най отгоре поръсете с малко червен пипер и чубрица.

Запечете ги до зачервяване на сиренето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: