Начин на приготвяне
В тиган нагрейте олиото и добавете лука, нарязан на едри полумесеци, а пиперката - на ивици. Запържете ги за кратко, докато леко си променят цвета.
Извадете зеленчука от тигана и поставете добре измитите и прецедени дробчета.
Налейте 1 с.л. уни сос и оставете да поврат при затворен капак за 20 минути.
След което отворете капака на тигана и готвите, докато сокът им се изпари и останат само на мазнина.
В края добавете запържения зеленчук, поръсете с шарена сол и обикновена сол, ако е необходимо.
Разбъркайте и премахнете тигана от огъня, след което разпределете дробчетата в чинии и веднага поръсете с настърган кашкавал, за да се разтопи от горещите дробчета.
Вкусно мезе за бира, а защо не и за вечеря!