Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Аламинути»Вкусни пилешки дробчета без лук

Вкусни пилешки дробчета без лук

Вкусни пилешки дробчета без лук
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3
"Кой не е почитател на лука, може да си хапне вкусни пилешки дробчета и без него"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 300 г
  • морков - 1 бр.
  • чушки - зелена, червена жълта
  • гъби - 5 бр. шийтаке
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • люти чушки - 1 бр. суха
  • краве масло - бучка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте дробчетата, изчистете и нарежете на хапки.

Сложете ги в тенджера с вода и кипнете на котлона. Излейте водата, измийте дробчетата и заделете.

Гъбите изчистете с четка и нарежете на филийки, чушките и моркова - на ленти.

В тиган разтопете кравето масло. Запържете гъбите до златисто, извадете и заделете. Сложете в същата мазнина чушките и моркова.

Пържете, докато омекнат леко. Добавете дробчетата. Сложете поправките и стритата суха чушка. Пържете до готовност на дробчетата.

Извадете, оставете леко да се охладят и сервирайте топли вкусни пилешки дробчета без лук с чаша студена бира!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: