Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Вкусни пилешки дробчета за мезе

Вкусни пилешки дробчета за мезе

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Вкусни пилешки дробчета за мезе
Снимка: Мария Симова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 1 кг
  • лук - 3 глави
  • зелени пиперки - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • уни сос - 1 с.л.
  • олио - 70 мл
  • шарена сол - 1 ч.л.
  • кашкавал - за поръсване (на вкус)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган нагрейте олиото и добавете лука, нарязан на едри полумесеци, а пиперката - на ивици. Запържете ги за кратко, докато леко си променят цвета.

Извадете зеленчука от тигана и поставете добре измитите и прецедени дробчета.

Налейте 1 с.л. уни сос и оставете да поврат при затворен капак за 20 минути.

След което отворете капака на тигана и готвите, докато сокът им се изпари и останат само на мазнина.

В края добавете запържения зеленчук, поръсете с шарена сол и обикновена сол, ако е необходимо.

Разбъркайте и премахнете тигана от огъня, след което разпределете дробчетата в чинии и веднага поръсете с настърган кашкавал, за да се разтопи от горещите дробчета.

Вкусно мезе за бира, а защо не и за вечеря!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: