Начин на приготвяне
Сложете на огъня тенджера с вода и в нея добавете сол и черен пипер.
Когато водата заври, пуснете в нея пилешките дробчета и ги бланширайте, между 3 и 5 минути.
Отцедете водата от дробчетата и ги оваляйте в брашно.
Пригответе панировката, като в купа разбийте яйцата, сметаната за готвене и зеленчуковата подправка.
Добавяйте постепенно брашното и разбърквайте добре, така че да получите подходящата смес за панировка.
Вземайте едно по едно от набрашнените пилешки дробчета, потапяйте ги в панировката и ги пускайте в сгорещено олио.
Когато панираните пилешки дробчета придобият златист цвят, ги извадете с решетъчна лъжица върху домакинска хартия за да попие мазнината.
Така приготвени тези панирани пилешки дробчета са идеално мезе за всяко питие и най-вече подходящо мезенце за бира.