Сладкиш с кайсии и какао

Сладкиш с кайсии и какао
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Когато се влюбиш във вкуса на един сладкиш, то това е любов до края на живота"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 3/4 ч.ч.
  • кафе - 3 с.л. сварено
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • олио - 4 с.л.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • брашно - 1 и 1/2 в.ч.
  • ванилия
  • кайсии - 5 - 6 бр.
  • заливка
  • заквасена сметана - 100 г
  • пудра - 2 с.л.
  • течен шоколад - 1 с.л.
  • поръсване
  • орехи - смлени
  • шоко пръчици
  • гриляж
  • какао - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със захарта и свареното кафе. Добавя се кисело мляко и олио, накрая ванилията и пресято брашно с бакпулвера.

Разбърква се кексова смес, отделя се 1 ч.ч. и се добавя в нея какаото, като се разбърква да се получи равномерен цвят.

Кайсиите се нарязват на тънки парченца. В намасена тавичка 24 см сипваме половината бяла смес, отгоре нареждаме парчета кайсии, заливаме с кафява смес, кайсии и покриваме с останалото бяло тесто.

Поръсва се с кристална захар и смлени орехи.

Печем в загрята фурна 180 °C до суха клечка и обръщаме в чиния.

Разбива се заквасена сметана с пудра захар и шоколад. С лъжица се намазва отгоре сладкишът и оставяме за една нощ в хладилника да стегне.

Преди сервиране се украсява на ленти с орехи, гриляж и шоколадови пръчици.

След като престои, става невероятен плодов сладкиш!

Сладкишът с кайсии и какао е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: