Начин на приготвяне
Вземете охладена диня, почистете я от семките и я нарежете на кубчета.
В блендер пасирайте охладената динята до гладка смес. Добави киселото мляко, сметаната, меда, сока от лайм и ментата. Блендирайте отново до хомогенност.
Изсипи сместа в метален или пластмасов съд. Покрийте сладоледа с фолио и го поставете във фризер.
На всеки 30 - 45 минути разбърквайте внимателно с вилица или миксер, за да се избегне образуването на кристали. Повторете 3 - 4 пъти за по-кремообразен резултат.
Извадете сладоледа от диня от фризера 10 минути преди сервиране. Гарнирайте готовия сладолед с листа мента, парченца диня или шоколадови капки.
Ако искате веган вариант, използвайте кокосова сметана и веган кисело мляко.
Вижте също как да си направите скрежина от диня и вкусно домашно желе от диня.