Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Багети»Багети с карамелизиран лук

Багети с карамелизиран лук

Багети с карамелизиран лук
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Тук ключовата дума е багети - страхотни са, а лукът е само за разкош"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • брашно - 400 г грахам
  • мая - 10 г
  • зехтин - 6 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л
  • вода - хладка
  • лук - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното в купа. Добавете 3 с.л. зехтин, солта, захарта и маята. Налейте хладка вода и замесете меко тесто.

Покрийте тестото с кърпа и оставете да втаса. Обелете лука и го запържете в останалия зехтин до кафеникав загар.

Разделете тестото на 7-8 топки и го разтеглете на фитили. Оформете багетите и ги наредете в тава с незалепващо дъно.

Направете напречни прорези по повърхността на багетите.

Оставете ги да втасат отново, след което ги изпечете в загрята фурна до 200 градуса.

5-6 минути преди готовност разпределете карамелизирания лук, след което допечете.

Багетите с карамелизиран лук са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: