Начин на приготвяне
Посолете и натъркайте месото със черния пипер. Оваляйте в брашно всяко парче и изтръскайте излишъка.
Загрейте зехтина на умерен огън и задушете лука за 5 минутки, след което поставете парчетата джолан и маслото. Запържете за още 5 минути, като обърнете месото по средата на това време.
Контролирайте температурата, ако лукът започне да става златист, намалете огъня и захлупете с капак.
Налейте виното и бульона, гответе 3 минутки на отворен капак, за да се изпари алкохолът и отново затворете плътно съда и оставете да се задушава на умерен огън 1 час и 20 минути. Наглеждайте от време на време и ако трябва доливайте малко вода.
През това време си пригответе гремолатата. Накълцайте на ситно всички съставки за нея и смесете със солта. Може да използвате и блендер, но внимавайте да не ги направите на каша.
Щом месото е готово сипете в тенджерата приготвената гремолата и задушете за още 3 минутки.
Сервирайте ястието на момента.
Добър апетит!