Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Ризото по милански с костен мозък

Ризото по милански с костен мозък

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Ризото по милански с костен мозък1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Топ предложение от Италианската кухня, което трябва да бъде оценено подобаващо"

Необходими Продукти

  • ориз - 350 г
  • лук - 1 глава
  • масло - 50 г
  • костен мозък - 40 г говежди
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • пилешки бульон - 1.2 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на ситно почистения лук и го запържваме в маслото до омекване и златисто.

Прибавяме костния мозък, измития и отцеден ориз и леко запържваме при непрекъснато бъркане.

Добавяме виното и горещия бульон и задушаваме до омекване на ориза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: