Пържен патладжан с яйце и сирене

19/07/2018
Анонимен
отАнонименЧирак34351
"Чували сме, че мазнината от патладжаните най-добре се неутрализира с бира, препоръчваме да опитате "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо817
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • патладжани - 2 бр.
  • сирене - 250 г
  • яйца - 3 - 4 бр.
  • сол
  • брашно
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете патладжаните на тънки парчета и ги оставете, за да приготвите яйчената смест.

Вземете дълбока купа, в която да чукнете яйцата и да ги разбиете с вилица. Към разбитите яйца прибавете натрошеното сирене и разбъркайте, ако сиренето не е достатъчно солено прибавете сол по Ваш вкус.

Към сместа прибавете брашно, колкото да се сгъсти, за да не протича, когато я слагате на патладжаните.

Взимате две парчета патладжан и ги слепвате като помежду им е яйчената смес. В загрят тиган с олио ги пържите.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар