Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Щрудел»Ябълков щрудел с фини точени кори

Ябълков щрудел с фини точени кори

Yuliya KenderlievaYuliya Kenderlieva
Новак
2813266169
Ябълков щрудел с фини точени кори6 / 6
20/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"В Кулинарната библия пише, че Ева всъщност е съблазнила Адам с ябълков щрудел"

Необходими Продукти

  • фини точени кори - 250 г
  • ябълки - 4 бр.
  • масло - 60 г
  • олио - 30 мл
  • орехи - 100 г
  • канела - 2 ч.л.
  • ванилия - 4 пакета
  • захар - 1 ч.ч
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргвате ябълките и ги поръсвате със сока от половин лимон, за да не потъмняват. Смилате орехите и ги прибавяте към ябълките, заедно с канелата, ванилията, захарта и разбърквате хубаво.

Разстопявате си маслото. Взимате един лист от корите и го намазвате с малко олио, върху него слагате още един лист, който мажете с маслото и слагате около 3-4 супени лъжици от сместа с ябълки.

Навивате на руло и нареждате в тавичка, която е покрита с хартия за печене. Така повтаряте докато свърши сместа.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса, когато придобие хубав златист цвят, щруделът е готов.

Поръсвате го с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: