Начин на приготвяне
Вадим яйцата на стайна температура. Пресяваме брашното със сито. В киселото мляко слагаме содата и разбъркваме и я оставяме, за да шупне.
В купа слагаме яйцата и ги разбиваме с миксера много добре. После вътре слагаме двата вида захар и пак разбиваме. Добавяме олиото и шупналото мляко и продължаваме с разбиването.
На части прибавяме брашното и разбъркваме до гладка каша. Взимаме си една чашка и в нея слагаме 3 с.л от кашата, вътре добавяме инката и разбъркваме с лъжичка до гладка тъмна смес.
Белим двете круши и ги почистваме. Режем на кубченца и слагаме в купата, разбъркваме внимателно с лъжица.
Мажем форма за кекс с олио и набрашняваме. Изсипваме половината каша с крушите. Взимаме от тъмната кашичка с инката и нанасяме на места върху другата и с лъжицата правим черти в различни посоки, така че да се изпъстри.
После слагаме останалата каша и пак тъмната каша по същия начин. Печем кекса в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Като стане готов и изстине леко вадим и режем на парчета. Да ви е сладко!