Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с круши и инка

Кекс с круши и инка

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Кекс с круши и инка3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
7
"Ретро кекс с круши и инка, който ще стане любим на всички вкъщи"

Необходими Продукти

  • круши - 2 бр. големи
  • брашно - 1 2/3 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • захар - 2/3 ч.ч.
  • тръстикова захар - 1/3 ч.ч.
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • инка - 3 ч.л.
  • кисело мляко - 2/3 ч.ч
  • олио - за намазване на формата
  • брашно - за набрашняване на формата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вадим яйцата на стайна температура. Пресяваме брашното със сито. В киселото мляко слагаме содата и разбъркваме и я оставяме, за да шупне.

В купа слагаме яйцата и ги разбиваме с миксера много добре. После вътре слагаме двата вида захар и пак разбиваме. Добавяме олиото и шупналото мляко и продължаваме с разбиването.

На части прибавяме брашното и разбъркваме до гладка каша. Взимаме си една чашка и в нея слагаме 3 с.л от кашата, вътре добавяме инката и разбъркваме с лъжичка до гладка тъмна смес.

Белим двете круши и ги почистваме. Режем на кубченца и слагаме в купата, разбъркваме внимателно с лъжица.

Мажем форма за кекс с олио и набрашняваме. Изсипваме половината каша с крушите. Взимаме от тъмната кашичка с инката и нанасяме на места върху другата и с лъжицата правим черти в различни посоки, така че да се изпъстри.

После слагаме останалата каша и пак тъмната каша по същия начин. Печем кекса в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Като стане готов и изстине леко вадим и режем на парчета. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: