Еклери със Солен Пълнеж

21/07/2018
"Пристрастени сме към тези уникални солени мъфини с ароматна плънка, когато ги опитате и вие ще се пристрастите към тях "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 474
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • Тесто за еклери
  • брашно - 120 г
  • масло - 80 г
  • вода - 150 мл
  • яйца - 3 бр.
  • сол - 1 к.л.
  • захар - 1 к.л.
  • Солен пълнеж
  • крема сирене - 120 г
  • заквасена сметана - 3 - 4 с.л.
  • хамон - 100 г (или прошуто, или друг вид сушено месо от бут)
  • магданоз - 2 щедри щипки сух или свеж, накълцан
  • див лук - 2 с.л. накълцан (сух или свеж)
  • лимонов сок - 1 - 2 с.л. прясно изцеден
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. За тестото choux загрейте водата с маслото и лъжичките захар и сол. Когато заври сипете наведнъж брашното и бъркайте интензивно 1-2 минути, докато започне да се отделя от стените на съда. Дръпнете от огъня и оставете да поизстине за 10-15 минути.

2. Чуквайте яйцата едно по едно към пареното тесто при интензивно бъркане. Докато не се усвои напълно едното яйце, не добавяйте следващото.

3. Получената лепкава смес сложете в шприц и шприцовайте еклерчета около 12-13 на брой в тавичка, покрита с хартия за печене. Оставяйте 4-5 см. разстояние между тях, защото ще бухнат.

4. Изпечете в загрята на 200 градуса фурна за 20 минутки или до златист загар. Открехнете вратичката на фурната и ги оставете вътре за още 10-12 минути.

5. Докато изстинат напълно еклерите си пригответе плънката. Смесете всички продукти за нея (сушеното месо е накълцано на ситни кубчета) и намачкайте до хомогенност.

6. Изстиналите еклери срежете напречно през средата, без да стигате съвсем до края, и кухата сърцевина изпълнете с по лъжица-две от плънката. Захлупете с капачето и подредете в подходяща чиния.

Идеални за мезенце или вкусна следобедна закуска.

Добър апетит!

Рейтинг

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар