Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Печени свински гърди с кожичка

Печени свински гърди с кожичка

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Печени свински гърди с кожичка
Снимка: Зори
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Ние сме скромни, държим на хрупкавата коричка, а зеленчуците можем да оставим и на вас"

Необходими Продукти

  • свински гърди - 1 кг с кожа и кост
  • картофи - 4 бр., по - едри
  • моркови - 3 бр.
  • олио - 50 мл
  • вода
  • за маринатата
  • сол - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 1 ч.л. на гранули
  • лук - 1 ч.л. на гранули
  • кориандър - 1/2 ч.л., смлян
  • ким - 1/2 ч.л., смлян
  • кимион - 1/ 2 ч.л., смлян
  • риган - 1/2 ч.л., смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти за маринатата се смесват и се разбъркват хубаво. Отделят се 1-2 щипки от нея.

С остър нож се правят дълбоки прорези на месото през 2 сантиметра почти до кожата, като трябва да остане около 2 сантиметра откъм кожата, които са неразрязани.

Свинските гърди се поръсват и втриват с подправки, включително и в прорезите. Месото се поставя с кожата нагоре във тавата за печене и се завива с фолио за свежо съхранение и се оставя в хладилника за 24 часа.

След това се добавят отстрани обелените и нарязани на едри парчета картофи и моркови, добавя се олиото и всичко се обърква хубаво, за да се покрие от мазнината. Добавя се 1 чаша вода и тавата се покрива плътно с алуминиево фолио.

Прехвърля се в предварително загрята фурна на 180 градуса с включен вентилатор и се пече около час.

След като изтече това време тавата се изважда и месото се обръща. Връща се във фурната вече без фолио и се пече още 15 минути на 160 градуса. Фурната се изключва и се оставя вътре поне за 30 минути, за да си почине месото.

Печеното свинско се сервира нарязано на порционни парчета и гарнирано със зеленчуците.

Печените свински гърди с кожичка са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: