Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Доматена супа»Доматена супа по индийски с кюфтенца по български

Доматена супа по индийски с кюфтенца по български

Bam BamBam Bam
Новак
5456
Доматена супа по индийски с кюфтенца по български2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Пикантна по индийски, но с нашенски кюфтенца - така разбираме ние международното кулинарно сътрудтичество"

Необходими Продукти

  • За супата
  • домати - 1 кг
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 2 - 3 бр. скилидки
  • масло - 30 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • брашно - 1 с.л.
  • джинджифил - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • къри - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 2 ч.л.
  • За кюфтенцата
  • кайма - 200 г
  • яйца - 1 бр.
  • сол - ½ ч.л.
  • кимион - ½ ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • лук - 1 бр. (малък)
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. В тенджера или дълбок тиган се сипва зехтин или олио, в което се запържва лукът с нарязаните на ситно чесън и моркови. Добавя се джинджифилът и кърито и се разбърква.

2. Добавят се доматите и солта. Оставя се да се посварят, добавя се около 500 мл вода и се оставя на котлона да покъкри.

3. В отделна тенджера се разтопява маслото. В него се сипва 1 с.л. брашно и се запържва. Съдът се отдръпва от котлона и внимателно се добавя млякото, след което се връща на котлона. Вари се до получаването на гъста смес.

4. Готовият доматен сос се добавя поетапно в сместа с мляко като непрекъснато се разбърква. Оставя се да се повари още 10-тина минути и се отдръпва от котлона.

5. Тези, които не могат без месце, могат да добавят и мини кюфтенца във вече готовата супа. Каймата за кюфтенцата се разбърква със ситно нарязания лук, солта, кимиона и черния пипер. Оформят се малки кюфтенца на хапки, овалват се в брашно и се запържват.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: