Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Яхнии»Яхния с Ориз и Телешко Месо

Яхния с Ориз и Телешко Месо

Яхния с Ориз и Телешко Месо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
7

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг телешко от врата или гърдите
  • ориз - 500 г
  • лук - 2 глави
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • моркови - 1 бр.
  • вода - 2 л. топла
  • масло - 2 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • кашкавал - 200 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на порции, измива се в хладка вода и се залива в тенджера със топла вода. Вари се до омекване.

В олиото запържваме наситнения лук, настъргания на ситно ренде морков и добавяме ориза и маслото. Пържим да стане стъклен.

Към ориза добавяме бульона от месото и посоляваме. След 10 минути се добавя черният и червеният пипер, както и месото. Щом омекне оризът посипваме с наситнен магданоз.

Яхнията не бива да е много гъста, както и много рядка, затова аз добавям водата от месото на два пъти.

Ако не ви достигне, можете само с топла вода да разреждате. Така сготвената яхния се поднася с настърган кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: