Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Яхния»Яхния с телешко месо и зеленчуци

Яхния с телешко месо и зеленчуци

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
14/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"За приготвянето на вкусно телешко се иска майсторлък - а с нас всеки може да готви"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • лук - 3 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • домати - 5 - 6 бр.
  • патладжани - 3 бр.
  • чушки - 8 - 9 бр. зелени пиперки
  • магданоз - пресен
  • олио - 4 - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото и нарязваме на хапки. Изпържваме в олио. Изваждаме от мазнината и в същата задушаваме нарязания ситно лук. Ръсваме червен пипер.

Добавяме обелени и нарязани домати. Оставяме да ври и когато сосът се сгъсти , наливаме топла вода и прибавяме запърженото месо. Оставяме ястието да ври .

Измиваме патладжаните и нарязваме на кръгчета. Посоляваме и като се отдели горчивият сок, подсушаваме и изпържваме.

Почистваме семената на пиперките, нарязваме на едро и също изпържваме.

Прибавяме патладжаните и пиперките към ястието, поръсваме с нарязан пресен магданоз и оставяме още да поври приблизително 10 минути.

Може да поднесем ястието, гарнирано с варен ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: