Начин на приготвяне
Измиваме месото и нарязваме на хапки. Изпържваме в олио. Изваждаме от мазнината и в същата задушаваме нарязания ситно лук. Ръсваме червен пипер.
Добавяме обелени и нарязани домати. Оставяме да ври и когато сосът се сгъсти , наливаме топла вода и прибавяме запърженото месо. Оставяме ястието да ври .
Измиваме патладжаните и нарязваме на кръгчета. Посоляваме и като се отдели горчивият сок, подсушаваме и изпържваме.
Почистваме семената на пиперките, нарязваме на едро и също изпържваме.
Прибавяме патладжаните и пиперките към ястието, поръсваме с нарязан пресен магданоз и оставяме още да поври приблизително 10 минути.
Може да поднесем ястието, гарнирано с варен ориз.