Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пърленки»Пълнена пърленка със сирене от Оборище

Пълнена пърленка със сирене от Оборище

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5393k9423k6
Пълнена пърленка със сирене от Оборище
Снимка: Яница Николова
1 / 2
26/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2
"Далеч отидохме за рецептата, с вкусни пълнени пърленки се върнахме"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • вода - 150 мл хладка
  • захар - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • суха мая - 1/2 пакет (5 г)
  • брашно - около 300 г
  • Още
  • сирене - 100 г за поръсване
  • масло - 50 г за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се налива водата и изсипва маята, разбърква се.

Добавя се захарта, белтъкът, постепенно се добавя брашното и солта. Замесва се меко тесто и се оставя покрито 30 минути да увеличи обема си.

След като втаса се разстила на правоъгълник, намазва се с размекнато масло и сирене в едната половина, с другата половина на правоъгълника се похлупва.

После се разточва на дебелина 1. 5 см. и се прехвърля в тава от фурната на хартия за печене, а отгоре се намазва с отделения жълтък и 1-2 капки олио.

С палец се правят вдлъбнатини и се поставят парченца масло.

Втасва около 30 минути на 30 градуса и пърленката се пече на 180 градуса в загрята фурна около 20 минути.

Пълнената пърленка със сирене от Оборище е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: