Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пърленки»Чеснова пърленка със сирене и кашкавал

Чеснова пърленка със сирене и кашкавал

К.ГеоргиеваК.Георгиева
Чирак
53270294
Чеснова пърленка със сирене и кашкавал
Снимка: К.Георгиева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Вместо хляб пригответе пърленки, но чеснови и с кашкавал. Да видите домашните как ще ги излапат"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - около 900 г
  • прясна мая - 1 кубче
  • олио - 6 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - около 400 мл или прясно мляко
  • за намазване
  • масло - 2 - 3 с.л.
  • чесън - 10 скилидки
  • магданоз
  • за поръсване
  • кашкавал - около100 - 150 г
  • сирене - около 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в топлата вода или мляко заедно със захарта. Добавя се солта и олиото.

Брашното се слага в подходящ съд и в средата му се прави кладенче. Маята се изсипва постепенно към него и се омесва меко тесто. Оставя се втаса за 30-40 мин.

След това се разделя на 2 или 3 части.

Всяка топка се разточва върху хартия за печене на кръгла кора с дебелина 3-4 мм и се намазва отгоре с пасирания с маслото и магданоза чесън.

Поръсва се със сирене и кашкавал и заедно с хартията за печене се слага върху решетката на фурната.

Всяка пърленка се пече за около 10 минути на 200 градуса с вентилатор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: