Кекс с червено вино
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с червено вино

Кекс с червено вино

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
7587k2k2k8
Кекс с червено вино
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
26/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции8
"Не се налага да избирате между парче кекс или чаша вино, защото този десерт съчетава и двете"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омекналото краве масло се разбива с двата вида захар на пухкава и бяла смес.

Едно по едно се прибавят яйцата и настърганата кора на един портокал. Брашното се пресява в купа, в която се прибавят какаото, содата, бакпулвера и солта.

Разбъркват се и се размесват добре. Към маслено-яйчената смес се прибавят на порции сухите съставки и виното, като се редуват.

При добавяне на виното сместа изглежда като пресечена. Форма за кекс се намазва с масло и поръсва с какао.

Кексовото тесто се изсипва във форма и се пече в предварително загрята на 180 градуса. Готовността на десерта се проверява с клечка, като тя трябва да излезе суха.

След като е готов, кексът се оставя във формата за около петнайсет минути леко да се охлади, едва тогава се изважда от нея. По желание може да се залее с шоколадова глазура или друго.

Кексът с червено вино е готов.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: