Начин на приготвяне
Разделяме бутертестото на две равни части. Едната част поставяме в тава, а другата я режем на ленти и оставяме настрана. С тях по-късно ще направим решетката за пая.
Започваме с подготовката на крема. За тази цел трябва да разбием много добре яйцата със захарта, след което добавяме изварата и ванилията и разбъркваме много добре.
Добавяме обезкостени ни череши и 2/3 от бисквитите (препоръчвам да използвате двойни бисквити, слепени със шоколад) и пасираме много добре всичко до получаване на гладка и хомогенна смес.
Този готов крем се сипва върху бутертестото, начупваме останалите бисквити и се прави решетката с предварително нарязаните на ленти от втората част на бутертестото.
Печем около 20-30 минути на предварително загрята на 180 градуса фурна.
Готовия пай украсяваме с черешки, като поставяме по една черешка между решетките квадратчета.