Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Пълнен патладжан по тракийски

Пълнен патладжан по тракийски

Michaela BerovaMichaela Berova
Чирак
3725448
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Уж само обикновен пълнен патладжан с кайма, а такъв великолепен вкус, че всички искат да си запишат рецептата"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 големи
  • свинска кайма - 800 г
  • лук - 2 неголеми глави
  • моркови - 2 средни
  • домати - 1 бр.
  • кимион - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • лют червен пипер - по желание
  • магданоз - сух (по желание)
  • магданоз
  • копър
  • кашкавал - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се разрязват на половина, издълбават се и се посоляват. Вътрешността има се наситнява.

Лукът се обелва и нарязва, морковът също. Слагат се в тиган с малко мазнина и се задушават до омекване на моркова.

Прибавя се каймата и се готви, докато не стане на трохи, като се готви на слаб огън и се внимава да не се препържи. Дори някъде да стои сурова, не е проблем, важното е да не изсъхне. Добавя се доматът и вътрешността на патладжаните.

Разбърква се хубаво и се готви още десетина минути или докато патладжанът се посвие. Накрая се добавят подправките.

Сместа се дърпа от огъня, с нея се пълнят патладжаните, ръсят се с кашкавал и се пекат около 20 минути на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: