Начин на приготвяне
Патладжана режете на две половини по дължина и издълбавате сърцевината им. Посолявате ги и оставяте за поне половин час, за да се отдели горчилката им.
След това ги измивате, подсушавате и слагате в силно загрята фурна за 20 минути.
През това време режете на ситно продуктите, без кашкавала и сиренето.
Смесвате всичко заедно с накълцаната или нарязана на дребно сърцевина на патладжана, разбърквате и задушавате с малко мазнина и вода докато продуктите омекнат.
Когато са готови добавете подправки на вкус, настърганите сирене и кашкавал и отново разбъркайте.
С лъжица напълнете запечените вече лодки от патладжана и върнете пълнените патладжани във фурната за още около 10 минути или до златист загар на кашкавала.
Пълненият патладжан-пица е готов.
Коментари