Начин на приготвяне
Патладжаните се разрязват на половина, издълбават се и се посоляват. Вътрешността има се наситнява.
Лукът се обелва и нарязва, морковът също. Слагат се в тиган с малко мазнина и се задушават до омекване на моркова.
Прибавя се каймата и се готви, докато не стане на трохи, като се готви на слаб огън и се внимава да не се препържи. Дори някъде да стои сурова, не е проблем, важното е да не изсъхне. Добавя се доматът и вътрешността на патладжаните.
Разбърква се хубаво и се готви още десетина минути или докато патладжанът се посвие. Накрая се добавят подправките.
Сместа се дърпа от огъня, с нея се пълнят патладжаните, ръсят се с кашкавал и се пекат около 20 минути на 200 градуса.