Начин на приготвяне
Лимецът трябва да се измие много хубаво под течаща студена вода, докато започне да пуска чиста вода.
Тъй като това не винаги става само с измиване, препоръчвам да се накисне за няколко часа (от 8 до 24) в хладка вода, като няколко пъти през това време водата се изхвърля и подменя.
Преди варенето отново е необходимо да се изплакне хубаво.
Според това колко време сте накиснали предварително измития лимец, зависи и времето му за сваряване. При по-продължително накисване това отнема от 5 до 10 минути. Ако лимецът е само измит, се вари повече от 30 минути.
Сварения лимец се подслажда със сусамовия тахан и пчелния мед. Добавят се едро начуканите орехови ядки, разбърква се и се разпределя в купички или чашки.
Сервира се гарниран с орехови ядки и поръсен с канела.
Свареният лимец с тахан, мед и ядки е готов.