Безглутенова Пица с Оризово Брашно

24/07/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф8394923165
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо569
  • Преглеждания за месеца85
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Разтворете маята и захарта в 100 мл от млякото, леко затоплено. Докато шупва за 5-7 минутки, сипете в купа двата вида безглутенови брашна и направете кладенче, в което налейте останалото затоплено мляко, разбитото яйце, леко затопления зехтин, солта, бакпулвера, оцета и ригана. Накрая сипете и шупналата мая.

2. За разбъркването на тестото използвайте миксер с приставки за тесто и с тях работете около 3-4 минути или докато то стане като живо, с добре забележими мехурчета. Рядко е, но това да не ви тревожи.

3. Сипете в тавичката на фурната, застлана с хартия за печене, и разстелете равномерно по цялата и повърхност. С мокри ръце загладете блата и го оставете на топло за 30 минути.

През това време се заемете с плънката.

4. Накълцайте на много ситно или настържете на фино ренде лука, моркова, целината и праза. Запържете ги в зехтина за 3-4 минути и добавете доматената паста, водичката и кубчето бульон - натрошено. Гответе още 4 минутки при непрестанно бъркане на умерен огън.

5. Отстранете от огъня и прибавете пармезана на прах, магданоза и крем фреша (при отсъствие на такъв използвайте заквасена сметана). Разбъркайте и разпределете върху оризовия блат.

6. Нарежете кашкавала Гауда и бекона на малки кубчета или лентички. Поръсете с тях и ементала пицата.

7. Поставете в загрята на 200 градуса фурна и печете до зачервяване на тестото по краищата - около 30 минути.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар