Начин на приготвяне
В купа слагаме каймата и добавяме сухите подправки.
Лука настъргваме на едро ренде и подсушаваме от сока.
Чукваме яйцето, смесваме добре и оставяме за 1 час в хладилника.
През това време си приготвяме патладжаните, изрязваме двата края, пъхаме шишчетата по-дължината на патладжана.
С помощта на остър нож, внимателно ги режем под формата на спирала.
Готовите патладжани слагаме в дълбок съд, посоляваме и заливаме с вода.
Оставяме ги за около 1 час да си пуснат горчивият сок.
Изваждаме патладжаните и ги подсушаваме.
Започваме да пълним всеки отвор с каймата.
В тиган си нагряваме масло и запържваме всяка страна по 2-3 минути.
Запържените патладжани подреждаме в тава.
Покриваме с алуминиево фолио и печем на 180°C за около 30 минути.
Поднасяме шишчета от цели патладжани и кайма топли с прясна салата.