Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Панирани цели патладжани с плънка

Панирани цели патладжани с плънка

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Панирани цели патладжани с плънка
Снимка: Яница Николова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Дано сте се запасили с много бира, защото тези патладжани пият доста"

Необходими Продукти

  • патладжани - 5 бр.
  • лук - 3 глави
  • черен пипер - смлян
  • сирене - 200 г
  • магданоз
  • яйца - 5 - 6 бр.
  • галета - 5 с.л. или царевично брашно
  • сол - на вкус
  • олио - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се белят, но без да се махат дръжките, осоляват се и се оставят за 30 минути.

После се измиват добре и се оставят да се отцедят, подсушават се.

В тиган се загрява половината от олиото и се изпържват докато омекнат. В същото олио до омекване се пържи и лукът.

В купа се смесват лукът, натрошеното сирене, 2 от яйцата, черен пипер, сол на вкус и наситнен магданоз.

Патладжаните се разрязват по дължина, но не докрай, а като за сандвич, пълнят се със сместа.

Останалите яйца се разбиват, патладжаните се овалват в тях, после в галета или царевично брашно. Изпържват се до златисто в останалото олио.

После се изваждат на домакинска хартия, да се отцеждат от мазнината.

Сервирайте пълнените патладжани със сос по избор.

Панираните цели патладжани с плънка са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: