Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Вкусна самоковска мусака със заливка

Вкусна самоковска мусака със заливка

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Вкусна самоковска мусака със заливка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Редиш, заливаш и ... после ти идва да оближеш тавата"

Необходими Продукти

  • картофи - около 500 г
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • домати - 500 г червени
  • брашно - 4 - 5 с.л.
  • чубрица - на вкус
  • магданоз - 1 връзка (или копър)
  • черен пипер - смлян
  • сол - на вкус
  • универсална подправка - 1 ч.л. вегета /може и без/
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, измиват и се нарязват на филийки. Запържват се за кратко в загрято олио.

Доматите също се нарязват на филийки, после се овалват в брашното и се пържат леко в същото олио от картофите.

В правоъгълна или кръгла тава се редят един ред картофи, един ред домати и т.н. Поръсва се на вкус с подправките.

В купа се разбиват яйцата и се прибавя млякото и мазнината от пърженето.

Наредените зеленчуци се заливат и мусаката се пече в загрята фурна до златисто.

Сервира се със салата по избор.

Вкусната самоковска мусака със заливка е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: