Начин на приготвяне
В купа с олио сипваме подправките и разбъркваме с вилица. С четка се намазва пилето от всички страни.
В правоъгълна тава на дъното сипваме 2 ч. ч. едра морска сол, като се заравнява като блат, отгоре се поставя маринованото пиле и печем в загрята фурна на 170 градуса за 1 час до готовност.
Изважда се от тавата и залепналата сол отдолу се почиства, поставя се пилето в чиния.
Приготвя се гарнитура, като първо се сварява зелен фасул, отцежда се и сипваме в чиния. Добавят се листенца тученица, нарязан копър с листа босилек и скилидки чесън.
Овкусява се с подправките на вкус и сервираме печеното пиле с чудесната гарнитура и чаша студено пиво!
Вкусотия!