Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Печено половин пиле с лятна салата

Печено половин пиле с лятна салата

Печено половин пиле с лятна салата
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
23/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4
"Половинка или цяло, оставаме на вас за решите, ние само даваме рецепта за вкусно печено пиле"

Необходими Продукти

  • пиле - 1/2 бр. домашно
  • марината
  • олио - 100 мл
  • сол - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • мащерка
  • зелен фасул - 1 купа сварен
  • тученица - 1 шепа
  • босилек - 4 - 5 листа
  • копър
  • чесън - 2 - 3 бр.
  • олио
  • оцет
  • сол
  • морска сол - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа с олио сипваме подправките и разбъркваме с вилица. С четка се намазва пилето от всички страни.

В правоъгълна тава на дъното сипваме 2 ч. ч. едра морска сол, като се заравнява като блат, отгоре се поставя маринованото пиле и печем в загрята фурна на 170 градуса за 1 час до готовност.

Изважда се от тавата и залепналата сол отдолу се почиства, поставя се пилето в чиния.

Приготвя се гарнитура, като първо се сварява зелен фасул, отцежда се и сипваме в чиния. Добавят се листенца тученица, нарязан копър с листа босилек и скилидки чесън.

Овкусява се с подправките на вкус и сервираме печеното пиле с чудесната гарнитура и чаша студено пиво!

Вкусотия!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: