Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Гофрети»Сполучливи безглутенови гофрети

Сполучливи безглутенови гофрети

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8361
Сполучливи безглутенови гофрети
Снимка: Анонимен
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Щом свършват за по-малко от 5 минути, значи със сигурност са не само сполучливи, но и много, много вкусни"

Необходими Продукти

  • безглутеново брашно - 2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • топла вода - 150 мл
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • масло - 100 г меко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме брашното, топлата вода, захарта и киселото мляко.

Разбиваме яйцата и ги сипваме в сместа.

Разбъркваме много добре и добавяме солта, бакпулвера и маслото. Разбъркваме до хомогенност.

Загряваме гофретника и сипваме по малко смес.

Изпичаме гофретите до златисто.

По желание поръсваме с пудра захар или гарнираме с шоколад или сладко.

Сполучливите безглутенови гофрети са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: