Начин на приготвяне
Приготвя се захарен сироп, като се разбърква 150 мл вода с 2-3 с л захар.
В купа се разбърква киселото мляко с заквасена сметана и пудра захар на вкус, разбърква се с телена бъркалка.
Желатинът се разбърква в 100 мл вода и оставяме да стегне, после на водна баня или за секунди в мв се разтопява и леко охладен се прибавя в киселото мляко, като се разбърква добре.
Във форма за кекс или терин /аз ползвах кутия от сладолед от 2.5 л/ поставяме прозрачно фолио, краищата да висят. Отгоре се нареждат парченца от сладкото от сини сливи. В 3-4 с.л. сок от сладкото се смесва с 80 мл вода.
Добавя се 2 с.л. от разтопения желатин и заливаме плодовете. Нарежда се един ред бисквити, топнати в захарен сироп. Заливат се с 2 черпака от киселото мляко, нареждат се плодове и поръсваме с 1-2 с.л. овесени ядки.
Следва втори ред бисквити, кисело мляко, сладко, овесени ядки и така, докато свършат продуктите, като последно се заливат с крем. Завива се с краищата на фолиото и оставяме 1 нощ в хладилника.
На другия ден се отваря фолиото, сваля се и обръщаме в поднос. Нарязва се и сервираме този страхотен желиран сладкиш.
Уникалният желиран десерт с кисело мляко и сладко от сини сливи е готов.
Коментари
Иначе изглежда определено страхотно, искаше ми се да го пробвам, затова ще се радвам на разяснението