gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка Супа»Пилешка супа с гъби и фиде

Пилешка супа с гъби и фиде

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6783k3
Пилешка супа с гъби и фиде
Снимка: Таня Левенова
1 / 2
26/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Уж всички знаем как се приготвя вкусна пилешка супа, но тази ни изненада приятно и с вкус, и с аромат"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • кромид лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • целина - 1 стрък
  • гъби - 6 - 7 бр. средни
  • фиде - 2 шепи
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
  • за застройка
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата измивам, овалвам ги в зехтин, сол и черен пипер.

След това ги поставям в тава и ги запичам за 30 минути на 180°C

След това в тенджера с около два и половина литра топла вода ги поставям заедно с нарязаните зеленчуци.

Оставям супата да ври на тих огън за около 40 минути.

След това обезкостявам месото, връщам го в тенджерата и щом заври супата, отново ръся фидето, посолявам и поръсвам с черен пипер.

Така оставям пилешката супа да ври до готовност на фидето.

Изключвам котлона и след 10-минути прибавям застройката.

Нея приготвям, като темперирам разбитото яйце с киселото мляко с част от бульона.

Накрая добавям магданоза и маслото.

Пилешката супа с гъби и фиде е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: