Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка Супа»Пилешка супа с фиде и целина

Пилешка супа с фиде и целина

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289472988571
Пилешка супа с фиде и целина
Снимка: Десислава Дончева
1 / 4
27/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Най-вкусното средство за борба с вируси и настинки си остава пилешката супа"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 300 г
  • картофи - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 бр. кромид
  • фиде - 2/3 ч.ч.
  • черен пипер - 2 щипки
  • целина - 2 щипки
  • лимонов сок - 1/2 с.л.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме пилешкото месо, обезкостяваме го, премахваме кожата и го нарязваме.

Измиваме, обелваме и нарязваме картофите на 1 см кубчета. Морковът, лукът и целината се нарязват на ситно.

В тенджера с малко мазнина запържваме първо лука с моркова, изчакваме около 1 минута и прибавяме една щипка целина и леко разбъркваме.

След още две минути прибавяме нарязаните на кубчета картофи, пържим около три минути, след което прибавяме прецедения бульон. Добавяме черен пипер - две щипки и сол на вкус.

Като се сварят картофите, слагаме фидето, изчакваме няколко минути, след което прибавяме и нарязаното пилешко месо.

Подправяме допълнително с още една щипка целина.

Отнемаме пилешката супа от огъня и я застройваме с три супени лъжици кисело мляко, едно разбито яйце и половин супена лъжица лимонов сок.

Пилешката супа с фиде и целина е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
58
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Чудна супичка!
26.09.2023 16:55
Петя Петрова
Петя Петрова
Вкусно пиле
25.01.2017 10:19
1